בריאות לכל אחד – ילדים ונוער

והיא מכילה גם נוגדי חמצון ופיטוסטרולים. בשל יתרונותיה התזונתיים הרבים של הטחינה ובשל טעמה הייחודי והאותנטי, מומלץ לשלבה בכל מטבח ולצרוך אותה בכל מעגלי החיים.

טחינה היא אוצר תזונתי לכל אחד בכל גיל.

טחינה גולמית, היא "אוצר תזונתי מהטבע". היא מכילה מרכיבים רבים החיוניים לבריאות ולפעילותו התקינה של הגוף. גרעיני השומשום מהם היא עשויה בעלי צפיפות תזונתית גבוהה במיוחד ומהווים מקור עשיר לחלבונים, פחמימות, סיבים תזונתיים, שומנים טובים ויטמינים ומינרלים. הטחינה הינה מקור מצוין לסידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן, ויטמין B1 וויטמין E,

tab3
btn5-1

ילדים ובני נוער

tab4

צריכת טחינה חשובה מאד לילדים בשני העשורים הראשוניים לחייהם בשל ערכי הסידן והמגנזיום הגבוהים שיש לה, המשמעותיים ביותר בבניית מסת העצם.
הסבר: שני העשורים הראשונים מהווים חלון הזדמנויות בלתי חוזר לבניית מסת העצם החיונית לעמידות הגוף בפני שברים בגיל הבגרות. מכאן חשיבותם הרבה של צריכת מזונות בעלי דחיסות גבוהה של ערכים תזונתיים כדוגמת סידן ומגנזיום. הסידן הוא מינרל שאחד מתפקידיו העיקריים הוא חיזוק, שמירה ובנייה של עצמות הגוף. המגנזיום גם הוא מינרל חשוב החיוני לבניית השלד ולשמירה על חוזק העצמות.
כף אחת של טחינה גולמית משומשום מלא של בארכה מכילה כ-90 מ"ג סידן וכ-45 מ"ג מגנזיום.
ילדים: עד גיל 8 זקוקים ל-800 מ"ג בגילאי 9-18 1300 מ"ג.

טחינה שייכת לקבוצת השומנים המומלצים במסגרת חמשת אבות המזון לצריכה יום יומית.
טחינה מכילה שומן בריא (בלתי רווי), ומומלצת מאוד גם לילדים המתקשים לעלות במשקל.
חשוב לזכור:
• הצלחת הילדים בלימודים קשורה ישירות לתזונתם.
• מומלץ להרגיל ילדים מגיל קטן למגוון עשיר ככל האפשר של מזונות וטעמים.
• מומלץ לשתפם במהלך הכנת האוכל וליצור חוויה משותפת של הכנה ואכילה. כשילדים מכינים, לרוב הם גם אוכלים.
ליד: בכף טחינה גולמית יש פי שישה יותר סידן מאשר בממרח קוטג' 5%, ופי חמישה יותר סידן מאשר בגבינה לבנה 5%


למה, מתי, איך/ מדריך קצר ויעיל להורים:
ארוחת בוקר
ארוחת בוקר היא שבירת צום (באנגלית break-fast). אחרי צום הלילה הנמשך בין 10 ל-12 שעות, ארוחת הבוקר חשובה במיוחד, שכן היא מספקת לגוף את האנרגיה הדרושה לו.


הורים שימו לב: מחקרים מלמדים כי ארוחת בוקר מגוּונת משפרת את ההרגשה הכללית ואת יכולת הריכוז והלמידה, ומונעת עייפות ועצבנות. ה
התחילו את היום בארוחה קלה: חלב עם דגני בוקר (עדיפות לדגנים מלאים, לא ממותקים וללא צבעי מאכל), סלט ירקות עם רוטב טחינה או כריך עם גבינה/ טחינה/ אבוקדו או חומוס. גוונו עם יוגורט או מעדן חלב.
כשממהרים אפשר גם חטיפי דגנים מלאים או גרנולה, ופרי לדרך.

מה בכריך? זו השאלה...
כמה פעמים התחבטתם בבוקר בשאלה איזה כריך להכין לארוחת עשר בבית הספר, שלא יחזור שלם הביתה?
נסו להקפיד ולשמור על מספר כללים:
1. השתמשו בלחם/ לחמנייה מדגנים מלאים. הדגנים המלאים מכילים את כל חלקי הגרעין (סובין, גוף הגרעין והנבט) ועל כן עשירים בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים: ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, נחושת, מנגן וסלניום.
2. הקפידו שהממרח יהיה עשיר בחלבון מסוגים שונים: גבינה, חזה עוף, ממרח סויה, חזה הודו, ביצה או טחינה גולמית. גוונו לחילופין, עם ממרח עשיר בשומנים מזינים, דוגמת ממרח טחינה או אבוקדו. טחינה היא מקור מצוין לילדיכם לשומנים טובים (חד ורב בלתי רווים), כמו גם מקור לחלבונים, סיבים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים שונים (ויטמין B1 , ויטמין E , סידן, אבץ, מגנזיום וברזל).
3. הוסיפו לכריך ירק דוגמת מלפפון, עלי חסה, גזר או פלפל אדום.
4. ספיישל יום שישי: אחת לשבוע בחרו כריך מתוק. אפשר להסתדר גם ללא שוקולד למריחה, שאינו מזין כלל, ולגוון עם חלבה – הגרסה המתוקה של הטחינה, חמאת בוטנים או שוקולד חרובים. נסו לערבב דבש עם טחינה גולמית ותקבלו ממרח מזין, מתוק ומעודן.
5. מזין ומרענן!! צרפו לארוחת העשר גם ירק או פרי ובקבוק מים.
6. הימנעו מחטיפים מתוקים וממשקאות ממותקים.

טיפ בריא:
• מערכת הכריכים היומית שלי
מומלץ להכין יחד עם הילדים טבלה שבועית, ממש כמו מערכת שיעורים וחוגים, שבה יבחר הילד בכל
יום את הכריך האהוב עליו. כך יימנעו ויכוחים מיותרים בבוקר, בזמן שכולם ממהרים.
• זכרו: הכריך צריך להיות טעים ואהוב על ילדכם.