סלט קייל וקינואה עם רוטב טחינה ותפוז

קל

רמת קושי

20 דקות

זמן הכנה

פרווה

סוג

מה צריך?

חומרים:

מיועד ל-4 מנות ול-3-4 סועדים:

  • כוס קינואה
  • כף שמן זית
  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 600 גר' קייל
  • שן שום קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • גרידה מקליפת תפוז אחד
  • 2 וחצי כפות טחינה
  • 6 כפות מים חמים
  • 4 כפות מיץ תפוזים
סלט קייל וקינואה עם רוטב טחינה ותפוז

אופן ההכנה:

הוראות:

  1. מכניסים את הקינואה לקערה ומכסים ב-700 מיליליטר מים קרים. משרים ללילה.
  2. מסננים את הקינואה, מעבירים לסיר גדול ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלם במשך 10-12 דק'.
  4. מסננים את הקינואה ומוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ים.
  5. מקציפים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומתיזים מים חמים, מתבלים בפלפל.
  6. מחממים את שמן הקוקוס במחבת, מוסיפים את הכרוב ומקפיצים במשך 2 דק'.
  7. מוסיפים את השום, ואז מערבבים יחד עם המים והקינואה.
  8. מעבירים לצלחת ומקשטים על קליפות תפוז ורוטב טחינה בארכה.

עוד מתכונים מעניינים