גספאצ'ו ישראלי בשילוב טחינה בארכה מעודנת

חומרים:

המאכל הלאומי של ספרד הוא מרק עגבניות קר – ולפניכם הגרסה הישראלית שלה, בצורת שייק טעים, מזין ובריא ובשילוב טחינה בארכה בבקבוק לחיץ (טחינה מעודנת). המרכיבים מספיקים לשתי מנות משקה.

  • מיץ לימון מחצי לימון
  • פלפל צבעוני שטוף, לאחר חיתוך ושטיפה
  • בצל לבן או אדום קטן, לאחר קילוף וחצייה
  • 4 עגבניות מעט רכות חתוכות גס – לחלופין אפשר להשתמש בסלסלת עגבניות שרי
  • 3 מלפפונים חתוכים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 כפות טחינה גולמית מעודנת בארכה
  • כוס קרח
  • מלח ופלפל לפי טעמכם
  • מים קרים (אם יש צורך)
אופן ההכנה:

מלבד המים הקרים, העבירו את כל הרכיבים לבלנדר.

  • הפעילו את הבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק. במידת הצורך, הוסיפו מים.
  • לאחר מכן, העבירו את המשקה לכוסות זכוכית מעוצבות (או כוסות רגילות) בליווי קש, והגישו מיד, כאשר המשקה קר.