עוגת שוקולד עסיסית עם גנאש שוקולד וטחינה

חומרים:

עוגת שוקולד טבעונית עסיסית שנימוחה בפה עם הפתעה מרעננת – גנאש טחינה מדהים. הקינוח המושלם לכל יום הולדת או סתם להתפנק ביום שבת כקינוח.

מה צריך?

  • קוטר 22 גבוהה/24 נמוך
  • 210 גרם קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס קקאו
  • 2 ביצים בגודל L
  • 250 גרם סוכר
  • 250 מ"ל חלב (לעוגה טבעונית: חלב סויה)
  • 2 כפיות תמצית וניל

לגנאש טחינה

  • 1/2 כוס שמן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • טיפה מלח
  • כף קדושה בדבש
  • 1/2 תמצית וניל
  • 150 גרם טחינה גולמית מעודנת "בארכה"
אופן ההכנה:
  • מחממים מראש תנור ל – 180 מעלות.
  • בתוך קערה מנפים קמח תופח ומוסיפים מלח וקקאו ומערבבים היטב.
  • באמצעות מיקסר (או מטרפה) מערבבים ביצים עם סוכר, חלב ותמצית וניל ותוך כדי מזלפים שמן.
  • כשהתערובת אחידה מוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח עד שהופך למרקם אחיד.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 30 – 35 דקות עד שהעוגה מתייצבת. ניתן לנעוץ קיסם ולוודא שהקיסם יוצא מעט לח.

הכנת הגנאש:

  • ממיסים על סיר כפול 200 גרם שוקולד מריר עם קורט מלח ותמצית וניל.
  • כשהשוקולד מתחיל להינמס מתחילים לטרוף באמצעות מטרפה.
  • מסירים מהאש, מוסיפים מעט טחינה וממשיכים לטרוף.
  • מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה.
  • מסירים מהאש וטורפים את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי ומבריק.

בתאבון!