סלט קייל וקינואה עם רוטב טחינה ותפוז

חומרים:

החומרים מיועדים ל-4 מנות ול-3-4 סועדים:

  • כף שמן זית
  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 600 גר' כרוב
  • שן שום קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • גרידה מקליפת תפוז אחד
  • 2 וחצי כפות טחינה
  • 6 כפות מים חמים
  • 4 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:

הוראות:

  1. מכניסים את הקינואה לקערה ומכסים ב-700 מיליליטר מים קרים. משרים ללילה.
  2. מסננים את הקינואה, מעבירים לסיר גדול ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלם במשך 10-12 דק'.
  4. מסננים את הקינואה ומוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ים.
  5. מקציפים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומתיזים מים חמים, מתפלים בפלפל.
  6. מחממים את שמן הקוקוס במחבת, מוסיפים את הכרוב ומקפיצים במשך 2 דק'.
  7. מוסיפים את השום, ואז מערבבים יחד עם המים והקינואה.
  8. מעבירים לצלחת ומקשטים על קליפות תפוז ורוטב טחינה בארכה.