סלט מלפפון עם רוטב טחינה בארכה

חומרים:

סלט מלפפונים עם טחינה הוא אחד המאכלים הבריאים ביותר שיש ויכולים להוות תוספת מצוינת לארוחת הערב או לארוחת הצהריים.

מצרכים:

  • 1.5 ק"ג מלפפונים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות טחינה בארכה שומשום מלא
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות מים חמים
  • 1/2 שן שום קצוץ
  • קליפה מגוררת מלימון
  • 1/3 כוס בצל אדום קצוץ
  • 2 כפות קצוצות של נענע
  • 2 כפות קצוצות של בזיליקום
  • 2 כפות קצוצות של פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

יש לפעול על פי ההוראות הבאות:

  1. פורסים את המלפפונים לאורכם ומגרדים את הזרעים עם כפית.
  2. קוצצים את המלפפונים לריבועים.
  3. לערבב בקערה נפרדת את הטחינה, מיץ הלימון והמים החמים עד קבלת מרקם אחיד ומוסיפים את השום, הלימון והבצל הסגול.
  4. מוסיפים את המלפפונים הקצוצים לקערה עם רוטב הטחינה , מוסיפים את עשבי התיבול, מלח, פלפל ומערבבים. מגישים קר.