פרנץ' טוסט ים תיכוני עם טוויסט משגע

חומרים:

פרנץ' טוסט מפנק עם נגיעות שמנת חמוצה, טחינה של בארכה, סילאן ואגוזים קצוצים. מה עוד אפשר לבקש? הפרנץ' טוסט הקלאסי עם נגיעה ים תיכונית שתשדרג לכם את המנה ותהפוך לארוחת הבוקר הקבועה שלכם.

איזה מצרכים צריך?

  • 6 פרוסות לחם
  • 3 ביצים
  • כוס חלב (גם סויה תופס)
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • כפית תמצית וניל
  • חמאה או שמן קנולה

להגשה:

  • טחינה גולמית מעודנת של "בארכה"
  • סילאן/דבש לפי הטעם
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים/אגוזי מלך קצוצים קלויים
  • גביע שמנת חמוצה מעורבבת עם כף אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

טורפים בקערה את מרכיבי הבלילה: ביצים, חלב, סילאן, תבלינים ותמצית וניל.

טובלים את פרוסות הלחם בבלילה עד שכל הפרוסות ספוגות כמו שצריך.

מחממים מחבת עם חמאה/שמן ומטגנים את הפרוסות עד להזהבה.

את הפרוסות המוכנות שומרים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שכל הפרוסות מוכנות.

להגשה:

להניח בצלחת פרוסות לחם מטוגן, לשים מעל כף שמנת חמוצה, לזלף טחינה גולמית מעודנת "בארכה", סילאן ולפזר שקדים קלויים.

בתאבון!