קינוח קדאיף כריספי במילוי גלידת וניל וזילוף טחינה בארכה וסילאן

חומרים:

קינוח קל וטעים לפנק את האורחים או סתם להתפנק עם כוס קפה ביד אחת, וסלסלת קדאיף ביד שנייה.

מה צריך?

ל-18 סלסלות קדאיף תצטרכו את המצרכים הבאים:

  • 250 גרם אטריות קדאיף מופשרות
  • 150 חמאה (אפשר גם מחמאה מומסת)
  • 100 גרם אבקת סוכר

להגשה:

  • גלידת הווניל האהובה עליכם (חלבית או פרווה, לבחירתכם)
  • טחינה גולמית מעודנת "בארכה"
  • סילאן/דבש/מייפל
  • שקדים פרוסים קלויים/פיסטוקים קלויים/צנוברים קלויים
אופן ההכנה:

משמנים היטב תבנית ובמקביל מחממים תנור ל-165 מעלות.

מניחים את שערות הקדאיף בקערה, בהדרגה מפזרים מעל חמאה מומסת ומעט אבקת סוכר ומערבבים בעדינות כדי לא להרוס את צורת הקדאיף עד שכל השערות מצופות בחמאה ואבקת סוכר.

מסדרים את אטריות הקדאיף בתבנית בצורה של סלסלה ומכניסים לתנור לפרק זמן של 10-15 דקות עד שמתקבלת הזהבה.

מוציאים מהתנור ומצננים את הקדאיף.

אופן ההגשה:

  • מסדרים על צלחת סלסלת קדאיף, ממלאים בכדור גלידת וניל
  • מזלפים טחינה גולמית מעודנת של "בארכה" ומעל סילאן
  • מפזרים שבבי שקדים