טחינה סלק
חלבת שוקולד אגוזים
קל
רמת קושי
30 דק
זמן הכנה
פרווה
סוג
מה צריך?
אופן ההכנה:
שימו את הסוכר יחד עם 80 מ”ל מים במחבת על אש בינונית. ערבבו כדי להמיס את הסוכר ובשלו אותו לארבע דקות עד שהוא מגיע ל140 מעלות במד החום. הורידו את המחבת מהאש.
בינתיים, שפכו טחינה למיקסר. כשהמנוע עדיין עובד, הוסיפו את סירופ הסוכר לטחינה בזרם עדין ויציב. המשיכו להבריש את התערובת למשך 30 שניות או עד שהתערבות מתחילה להתפורר.
הכניסו את האגוזים, הוסיפו שני שלישים מהשוקולד המומס והמשיכו לערבב.
שפכו את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ ושפכו את שארית השוקולד. השתמשו בסכין כדי לשטח את השוקולד.
כסו את התבנית עם ניילון נצמד והניחו במקרר לשעתיים עד שהחומר יהיה מוצק.
הגשה:
לחתוך לחתיכות ולהגיש עם קפה. בתיאבון!
עוד מתכונים מעניינים