גספאצ’ו ישראלי בשילוב טחינה בארכה מעודנת

חומרים:
המאכל הלאומי של ספרד הוא מרק עגבניות קר – ולפניכם הגרסה הישראלית שלה, בצורת שייק טעים, מזין ובריא ובשילוב טחינה בארכה בבקבוק לחיץ (טחינה מעודנת). המרכיבים מספיקים לשתי מנות משקה.
- מיץ לימון מחצי לימון
- פלפל צבעוני שטוף, לאחר חיתוך ושטיפה
- בצל לבן או אדום קטן, לאחר קילוף וחצייה
- 4 עגבניות מעט רכות חתוכות גס – לחלופין אפשר להשתמש בסלסלת עגבניות שרי
- 3 מלפפונים חתוכים
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 כפות טחינה גולמית מעודנת בארכה
- כוס קרח
- מלח ופלפל לפי טעמכם
- מים קרים (אם יש צורך)
אופן ההכנה:
מלבד המים הקרים, העבירו את כל הרכיבים לבלנדר.
- הפעילו את הבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק. במידת הצורך, הוסיפו מים.
- לאחר מכן, העבירו את המשקה לכוסות זכוכית מעוצבות (או כוסות רגילות) בליווי קש, והגישו מיד, כאשר המשקה קר.