דג מאודה בטחינה עם עגבניות וזיתים שחורים

חומרים:

לבסיס המנה:

  • 2 פילטים של דג לבן (למשל מוסר או דניס)
  • צרור עגבניות שרי
  • 2 בצלים ירוקים
  • 5-6 זיתי קלמטה

לרוטב טחינה:

  • ¼ כוס טחינה בארכה
  • ½ כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • על גבי רדיד אלומניום, מניחים את הדג ומכסים ברוטב הטחינה. מניחים מעל את העגבניות, הבצל הירוק והזיתים. מקפלים את שולי נייר האלומניום בצורת מעטפה, כך שהדג יהיה סגור כולו בפנים.
  • אופים כ-20 דקות.
  • לדג אפוי – מניחים את הדג, העגבניות, הזיתים והבצל הירוק זה לצד זה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את הדג בטחינה ואופים כ-15 דקות.