חומוס קלאסי

חומרים:

החומרים מיועדים ל-3 מנות עבור 3-4 סועדים:

  • שן שום מרוסק ומקולף
  • 2 כוסות גרגירי חומוס
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף טחינה בארכה  100% שומשום
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:

להכין מערבל מזון מראש:

  1. מכניסים את השום ואת גרגירי החומוס אל מעבד המזון וטחונים.
  2. מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון, שמן הזית, כף טחינה בארכה עם פטרוזיליה וחצי כפית מלח.
  3. עוצרים את מעבד המזון ומגרדים את מה שנותר מהצדדים.
  4. מפעילים שוב את המערבל עד שמגיעים לתערובת חלקה.