חזה עוף בציפוי טחינה ופיסטוק

חומרים:

הכמויות מיועדות להכנת נתחים ל-4 סועדים

  • רבע כוס טחינה גולמית בארכה 100% שומשום טהור
  • 2 חבילות חזה עוף שלם, פרוס ונקי משומן וגידים
  • 2 שיני שום
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם פיסטוק כתוש
  • צ’ילי אדום לפי הטעם
אופן ההכנה:

ההכנה כוללת טיגון וצלייה בתנור, אותו יש לחמם מראש ל-180 מעלות.

  • מערבבים את הטחינה הגולמית עם השום, המלח, הפלפל והפטרוזיליה.
  • מורחים את העוף בטחינה.
  • מושחים את העוף בשמן זית.
  • מצפים את העוף בפיסטוק ובצ’ילי לפי הטעם.
  • לטגן את אחד מצידי החזה במחבת טפלון למשך 2 דקות.
  • להניח את החזה על הצד שאינו מטוגן ולהכניס לתנור המחומם למשך 10-12 דקות.