חציל בתנור עם טחינה

חומרים:

החומרים מיועדים ל-4 מנות ול-3-4 סועדים:

  • 2 חצילים בגודל בינוני חצויים לחצי
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • קורט פלפל שחור ומלח
  • 2 כפות 100% טחינה משומשום מלא
  • כף מיץ לימון סחוט טרי

 

אופן ההכנה:

1. לחרוץ את חצאי החצילים לפסים או קוביות ולהניח על רשת התנור.
2. למשוח את שמן הזית ולפזר את הפלפל השחור הגרוס.
3. לאפות בחום של 200 מעלות טורבו או עד השחמה.
4. לערבב בקערה את הטחינה, המלח ומיץ הלימון עם מים עד למרקם הרצוי.
5. להניח את החצילים בכלי הגשה וליצוק מעליהם את הטחינה.