סלט קייל וקינואה עם רוטב טחינה ותפוז

חומרים:
החומרים מיועדים ל-4 מנות ול-3-4 סועדים:
- כף שמן זית
- 2 כפיות שמן קוקוס
- 600 גר’ כרוב
- שן שום קצוץ
- חופן כוסברה קצוצה
- גרידה מקליפת תפוז אחד
- 2 וחצי כפות טחינה
- 6 כפות מים חמים
- 4 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
הוראות:
- מכניסים את הקינואה לקערה ומכסים ב-700 מיליליטר מים קרים. משרים ללילה.
- מסננים את הקינואה, מעבירים לסיר גדול ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלם במשך 10-12 דק’.
- מסננים את הקינואה ומוסיפים שמן זית ומתבלים במלח ים.
- מקציפים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומתיזים מים חמים, מתפלים בפלפל.
- מחממים את שמן הקוקוס במחבת, מוסיפים את הכרוב ומקפיצים במשך 2 דק’.
- מוסיפים את השום, ואז מערבבים יחד עם המים והקינואה.
- מעבירים לצלחת ומקשטים על קליפות תפוז ורוטב טחינה בארכה.