כרובית בתנור בסילאן וטחינה גולמית

חומרים:

החומרים מיועדים ל-9 מנות ול-3-4 סועדים:

  • 3 כרוביות בגודל בינוני
  • 3 כפות טחינה בארכה 100% משומשום מלא
  • כוס מיץ לימון
  • תבלינים: קורט מלח ופלפל שחור
  • רבע כוס סילאן
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:

1. יש לבשל את הכרוביות כ-15 דק’ עם מים רותחים
2. מורחים על הכרוביות סילאן ומזלפים על כל אחת גם כף שמן זית, מלח ופלפל שחור.
3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכניסים את הכרוביות לתנור כ- 20-30 דקות עד שהכרוביות משחימות היטב.
4. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל הכרוביות טחינה בארכה 100% משומשום מלא ומטפטפים מעט לימון.