כרובית מטוגנת בדואט טחינה

חומרים:

החומרים מיועדים למנה ראשונה עבור 3-4 סועדים

  • ¼ כוס טחינה גולמית בארכה 100% שומשום טהור
  • פרחי כרובית מכרובית בינונית אחת
  • 5 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה
  • חצי כוס שמן זית
  • ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • ½ לימון
  • קורט מלח
  • להגשה: פיתה / לחם שטוח חם
אופן ההכנה:

יש לחמם מחבת ובה שמן זית.

  • לטגן את פרחי הכרובית בשמן זית ולאחר הטיגון להניח את פרחי הכרובית בנייר סופג לספיגת השמן.
  • מערבבים את המלח, הלימון, הפטרוזיליה והפלפל האדום עד לכדי תערובת אחידה.
  • מוזגים את התערובת על הכרובית.
  • מניחים מעל פיתה / לחם שטוח חם.
  • מזליפים מעל הכרטבית החמה את הטחינה.