סינייה – קציצות אפויות בטחינה

חומרים:

החומרים מיועדים להכנת 4 מנות

  • ½ ק״ג בשר בקר טחון (כדאי מעורב עם כבש)
  • 1 בצל קצוץ ומאודה עד להזהבה בשמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • צרור עלי נענע קצוץ דק
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • ¼ כפית קינמון
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס טחינה בארכה
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • בקערה מערבבים יחד את הבשר הטחון, הבצל, הפטרוזילה, הנענע והתבלינים. לשים את התערובת היטב ויוצרים ממנה קציצות בגודל כדור פינג-פונג בערך.
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב ומוזגים אותו בתחתית תבנית עם שוליים.
  • מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב ואופים כ-30 דקות. עד שהקציצות עשויות היטב אך לא יבשות.