סירות בטטה צלויות ברוטב טחינה

חומרים:

החומרים מיועדים להכנת מנות עבור 3-4 סועדים

  • 2 כוסות טחינה גולמית בארכה 100% שומשום
  • 5 בטטות חצויות לרוחב
  • שורש קטן ג’ינג’ר מגורר
  • 2 שיני שום כתוש
  • ½ כוס דבש / סילאן
  • 2 כפות שמן
  • צ’ילי אדום לפי הטעם
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה:

יש לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס.

  • שופכים לתבנית ברזל את הטחינה ומעליה מניחים את סירות הבטטה.
  • מערבבים יחד את כל הרכיבים לתערובת אחת.
  • מורחים על הבטטות בנדיבות.
  • מכניסים לתנור המחומם למשך חצי שעה.