סלט מלפפון עם רוטב טחינה בארכה

חומרים:
סלט מלפפונים עם טחינה הוא אחד המאכלים הבריאים ביותר שיש ויכולים להוות תוספת מצוינת לארוחת הערב או לארוחת הצהריים.
מצרכים:
- 1.5 ק”ג מלפפונים
- 1 כף מלח
- 3 כפות טחינה בארכה שומשום מלא
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות מים חמים
- 1/2 שן שום קצוץ
- קליפה מגוררת מלימון
- 1/3 כוס בצל אדום קצוץ
- 2 כפות קצוצות של נענע
- 2 כפות קצוצות של בזיליקום
- 2 כפות קצוצות של פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
יש לפעול על פי ההוראות הבאות:
- פורסים את המלפפונים לאורכם ומגרדים את הזרעים עם כפית.
- קוצצים את המלפפונים לריבועים.
- לערבב בקערה נפרדת את הטחינה, מיץ הלימון והמים החמים עד קבלת מרקם אחיד ומוסיפים את השום, הלימון והבצל הסגול.
- מוסיפים את המלפפונים הקצוצים לקערה עם רוטב הטחינה , מוסיפים את עשבי התיבול, מלח, פלפל ומערבבים. מגישים קר.