עוגיות טחינה שוקולד צ’יפס שיבולת שועל

חומרים:

מיועד להכנת כ-20 עוגיות

  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 כוס קמח מחיטה מלאה
  • 1/2 כוס קמח
  • קינמון 1 כפית
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס טחינה בארכה 100% שומשום
  • 4 כפות חמאה לא מלוחה וקרה, לחתוך לחתיכות
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלבון ביצה גדול
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כוס שבבי שוקולד מריר
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל – 350 מעלות צלסיוס.

  • לטחון שיבולת שועל, קמח מחיטה מלאה, קמח, קינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה בינונית. מערבבים טחינה וחמאה בקערה גדולה עם מערבל חשמלי עד שהם מתמזגים למשחה. להוסיף סוכר וסוכר חום; ממשיכים לערבב עד שהתערובת עדיין תהיה קצת מגורענת. מקציפים את הביצה, מוסיפים את החלק הלבן ואז וניל. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל עם כף עץ. מוסיפים שבבי שוקולד ואגוזי מלך.
  • עם ידיים לחות, יוצקים באמצעות כף את הבלילה לכדורים ומניחים אותו על תבנית אפייה. לרווח את הכדורים במרחק של 2 סנטימטרים.
  • אופים את העוגיות עד להזהבה כ -16 דקות ולאחר מכן מעבירים את העוגיות על מגש מתכת לקירור.