עוגת קוקוס ואננס קפואה עם טחינה

חומרים:

מרכיבים:

  • 150 גר’ שוקולד לבן באיכות טובה
  • 2 כפות טחינה בארכה גולמית
  • 1/3 כוס דגני אורז או תפוח
  • 3/4 כוס קוקוס ממותק מיובש
  • קליפת לימון מגורדת מ- 1.5 לימונים
  • קורט מלח גס
  • זיגוג לעוגת קוקוס של יוזו
  • פרוסות אננס קלויות
  • 2 יחידות ג’לטין כסוף
  • 1.5 כוסות חלב קוקוס
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 2 חלבוני ביצה גדולים

 

אופן ההכנה:

מחממים את 50 ג’ שוקולד הלבן עד שהוא נמס, מוסיפים לו את הטחינה, הדגנים, הקוקוס וקליפת הלימון.

  • לוקחים את הרוטב ומצפים בו את תבנית העוגה בשכבה אחידה ומקפיאים כשעה.
  • לאחר מכן מוציאים ומוסיפים את כוס מחית האננס בשכבה אחידה ומכניסים שוב למקפיא כשעה.
  • מכינים את הג’לטין במים קרים עד שהם מתרככים ומסננים כדי להוציא את עודפי המים.
  • בסיר קטן מוסיפים את חלב הקוקוס שנותר וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את הג’לטין ומערבבים עד שהג’לטין נמס.
  • מוסיפים לתערובת את יתר השוקולד הלבן ומערבבים.
  • מקציפים שמנת ונותנים לה להתקרר.
  • מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה סוכר.
  • את קצף החלבונים מוסיפים לתערובת הג’לטין ומקפלים.
  • יוצקים את המוס שהתקבל על העוגה ומקפיאים ללילה אחד.
  • למחרת ניתן לצנן שעתיים במקרר ובתיאבון.