צלעות כבש עם לימון

חומרים:

המתכון מיועד ל-3-4 סועדים

  • קליפת לימון מגוררת טריה של 2 לימונים
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ או 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 8 צלעות ירך כבש
  • 1/4 כוס טחינה בארכה שומשום מלא
  • 1/4 כוס יוגורט, רצוי בסגנון יווני
  • 1/4 כוס של קוביות מלפפון קלוף
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום טחונות
  • 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 2 כפיות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 400 מעלות צלסיוס.

  • משלבים גרידת לימון, אורגנו, 3/4 כפית מלח ופלפל בקערה קטנה. מורחים את התערובת על שני הצדדים של צלעות טלה ונותנים להן לנוח לפחות 10 דקות או במקרר עד שעה.
  • בינתיים, מערבבים את הטחינה, יוגורט, מלפפון, מיץ לימון, שום, פטרוזיליה ומלח בקערה קטנה. מוסיפים מספיק מים כדי לדלל את הרוטב עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את צלעות הטלה ומבשלים עד להשחמה בצד אחד, כ -2 דקות. מעבירים את המחבת לתנור וקולים 8 עד 14 דקות, תלוי בעובי. מגישים את הצלעות עם רוטב הטחינה.