סלט עגבניות פיקנטי בזילוף טחינה מעודנת

קל

רמת קושי

15דק

זמן הכנה

פרווה

סוג

מתכון נפלא ומרענן שיוסיף לכם טוויסט לכל ארוחה – מבית בארכה.

 

מה צריך?

  • 2 בצלים יבשים: עדיפות לבצל לבן אחד ובצל סגול אחד
  • עגבניות שרי שחורות
  • עגבניות שרי אדומות
  • עגבניות (רגילות או מזן 'תמר')
  • פלפל חריף
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • טחינה גולמית מעודנת – בארכה
  • מיץ לימון טרי
  • נייר פרגמנט (לצורך ההגשה)
סלט עגבניות פיקנטי בזילוף טחינה מעודנת

אופן ההכנה:

הכינו מחבת חמה לצריבת חלק מהמרכיבים.

  • חתכו את העגבניות לרבעים גדולים וכשהמחבת חמה, צרבו אותן עליה.
  • חתכו את הבצל באופן גס יחסית כך שהחתיכות תהיינה גדולות, וצרבו אותן על המחבת קלות.
  • על נייר הפרגמנט יש לסדר את העגבניות והבצל שצרבתם.
  • לפזר מעל את פרוסות הפלפל החריף.
  • להזליף מיץ לימון ושמן זית על פי הטעם.
  • לבזוק מלח ופלפל.
  • לסיום – להזליף טחינה מעל המנה.

עוד מתכונים מעניינים